Kristallipuolue
Vapauden liitto
Suomen Kansa Ensin
Vallankumouspuolue

Eduskuntavaalit 2023
Ehdokkaat
Vaasan vaalipiiri


Jani Pontus Toivanen (kristall.)
Jukka Jokiaho (kristall.)
Heli Rämäkkö (vl.)
Riku Hautamäki (vl.)
Annukka Talvitie (sit.)
Saara Hauta-aho (sit.)
Susanna Heinua (vl.)
Hannu Turunen (vl.)
Heiti Kesa (vl.)
Jyri Poltto (vl.)
Dawson Clay (vl.)
Linda Hagstrom (vl.)


Kristallipuolue | Eduskuntavaali­ehdokkaat 2023 | Vaasan vaalipiiri

Jukka Jokiaho

Moikka!

Olen Jukka Jokiaho Etelä-Pohjanmaalta ja koulutukseltani Tradenomi (AMK), mutta tällä hetkellä työskentelen karjanhoitajana. Ikäni on 39 vuotta. Ennen tradenomin opintoja opiskelin kahdessa kansanopistossa taideaineita. Ensimmäisessä opiskelin elokuvanäyttelemistä ja toisessa teatteritaidetta. Esiintymistaidon kannalta hyödyllisiä aineita molemmat ja esiintymistaitoahan tarvitaan kansanedustajan työssä.

Lähdin mukaan eduskuntavaaleihin, koska tässä maassa moni asia kaipaa kiireellistä korjausta. Suurin huoli on täällä hetkellä Suomen huoltovarmuus ja kotimaisen maataloustuotannon tulevaisuus. Maataloustuotannon kustannukset ovat karanneet käsistä ja tuottajahinta on aivan liian matala. Samaan aikaan tuotannolle asetetaan kohtuuttomia vaatimuksia. Viimeisempänä fosforiasetus, jonka seurauksena oman karjan lantaa ei saa levittää omalle pellolle, jos pellon fosforipitoisuus on liian korkea. Mihin maanviljelijä varastoi tuon lantamäärän jota ei saa käyttää… Maitotilat ovat vähentyneet tällä alueella vuodessa noin 8 % ja vähenevät tänä vuonna mahdollisesti jopa enemmän johtuen nousseista kustannuksista.

Toinen asia. Terveydenhuolto on saatava kuntoon. Terveydenhuollon huono tilanne johtuu huonoista päätöksistä. Nämä huonot päätökset täytyy korjata, että systeemi voi taas tulla toimivaksi. Hoitajien palkkaus on laitettava kuntoon. Mielestäni hyvinvointialueuudistus ei ratkaise ongelmaa, koska rahoitusta puuttuu hyvinvointialueilta.

Kolmas asia. Pienyrittäjyys on saatava kannattavammaksi. Pienyrittäjän verotusta on alennettava ja parturikampaamojen alv- maksut on saatava alemmas. Samoin myös täytyy saada monen muunkin pienyrittäjän alv- maksut alemmas. Tiedän pienyrittämisestä, koska olin opiskelemassa parturikampaajaksi, mutta näyttötutkinto jäi suorittamatta, koska koronapandemia sulki työpaikat vuonna 2020.

Miksi juuri Kristallipuolue? Aloin seuraamaan Kristallipuoluetta nettisivujen kautta kunnallisvaaleista 2021 lähtien. Puolueella on todella selkeät teesit. Olen myös ensimmäisestä teesistä samaa mieltä eli elämällä on myös henkinen ulottuvuus. Joillekin tuo henkinen ulottuvuus on kristinusko, toisille taas jokin muu uskonto. En ota hengellisiin asioihin tässä enempää kantaa kuin, että uskonnonvapaus on säilytettävä. Lopuksi lainaan teesiä 12. Pienyrittäjyys on nostettava keskiöön yrittäjyyden kartalla. Kristallipuolue haluaa nostaa yrittäjyyden keskiöön yksinyrittäjät, itsensä työllistäjät, start up yrittäjät, suomalaiset eri alojen pienet pk-yritykset sekä maaseudulla toimivat yrittäjät. Haluamme olla mukana luomassa uusia yrittäjyyden malleja ja kevyempää yrittämisen byrokratiaa.

Kiitos, voit käydä myös minun nettisivuilla: https://lumisade.org/jukka-jokiaho/

Some-kanavat:
Twitter
Gettr
-